Naslovnica BIH Jezero Starača: Održan treći memorijalni turnir u ribolovu

Jezero Starača: Održan treći memorijalni turnir u ribolovu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na jezeru Starača u Ljubnićima održan je treći Memorijalni turnir u lovu ribe udicom na plovak „Alić Hidajet Hitko“ u okviru  Manifestacije „Ilijaški dani“.

Okupilo se 40 takmičara iz desetak bh. gradova kako bi uz druženje u prirodi i ribarske šale i dosjetke pokazali svoje ribolovne vještine. Najviše sreće u tome imali su gosti iz SRD “Bosna” iz Žepča koji su osvojili prvo mjesto ekipno, drugo mjesto pripalo je domaćinu USR „Alić Hidajet-Hitko“ a treća pozicija ekipi „Bistro!“ iz Sarajeva.

Predstavnik Ilijaškog udruženja Zahid Dervišević dobio je diplome za  osvojeno prvo mjesto sektora, diplomu za drugo mjesto ekipno i diplomu za najboljeg ribara majstora staze na ovom takmičenju, mogli bismo reći ribolovni prvak nad prvacima.

“Mi smo i bili favoriti na ovom takmičenju, osvajali smo u prethodnom periodu mnoge kupove u Žepču, Maglaju, Jablanici, a osvojili smo i drugo mjesto na državnom kupu”, kaže predsjednik USR „Alić Hidajet Hitko“ Zahid Dervišević koji je danas ulovio 5270 grama ribe.

Ilijaš su predstavljali : Zahid Dervišević, Mirza Alić i Nihad Buljubašić.

Ovaj Memorijal od početka finansijski podržava Općina Ilijaš i JU „KSC i Radio Ilijaš“ na čemu organizatori zahvaljuju.

U prosjeku je upecano četiri kilograma ribe po takmičaru, ali je bilo i onih koji su ulovili 200 grama te su dobili pehar „fenjeraš“ i šahovsku tablu što bi značilo da za njih više nije ribolov i da nađu drugi hobi. Za USR „Alić Hidajet Hitko“ već od nedjelje kreću nova takmičenja i ribolovna nadmetanja.