Naslovnica BIH Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko...

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Brojne građanke i građane Sarajeva jučer, 5. maja, uznemirila je vijest o incidentu na Bentbaši.

Danas, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, dalo je više detalja o svemu, a njihovu informaciju objavljujemo u cijelosti:

“Dana 5. maja 2024.godine u 17.55 sati obaviještena je PU Stari Grad da je u ulici Mustaj-pašin Mejdan, općina Stari Grad, došlo do fizičkog sukoba više lica, te da je upotrijebljeno vatreno oružje.

Izlaskom na teren, policijski službenici su ustanovili da je povrijeđen jedan muškarac. Uviđajem, kojim je rukovodio dežurni tužilac, utvrđeno je da je došlo do tuče više osobaafroazijskog porijekla, te je došlo do upotrebe oružja – gasnog pištolja, kao i hladnog oružja – noža.

Državljanin Afganistana, M.G.H. je vozilom Hitne pomoći transportovan na KCUS, gdje je konstatovano da je povredu desne noge zadobio hladnim oružjem – nožem. Povrijeđeni je zadržan na KCUS na daljnjem liječenju. Izuzet je jedan gasni pištolj.

Pod nadzorom tužioca, policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnih djela Nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH) od strane tri osobe i Izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH) od strane M.G.H.”