Naslovnica BIH Dani Kantona Sarajevo: U Ilijašu u utorak dječija predstava “Gdje se krije...

Dani Kantona Sarajevo: U Ilijašu u utorak dječija predstava “Gdje se krije svijet čarolije”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Od 2. do 9. maja biće održani tradicionalni Dani Kantona Sarajevo  sa bogatim kulturno-umjetničkim programom. Publika će biti u prilici da prati pop-rock i jazz koncerte, operne i pozorišne predstave, a organizuju se i filmske večeri, književno-scenski događaji, izložbe, kao i programi za djecu, te raznovrsne promocije.

U okviru Manifestacije u kino sali Ilijaš u utorak (07.05.)  sa početkom u 12:00 sati bit će izvedena dječija predstava/muzičko – zabavni program “Gdje se krije svijet čarolije” . UIaz slobodan.

Uloge u predstavi tumače: Ana – Marija Tomić, Kemal Čebo, zatim Mirsad Abdagić-Kike i Baletni studio „Aurora“ – KUD Baščaršija. Autor i režiser ovog dječijeg programa je Dževad Hadžić.

Predstave „Gdje se krije svijet čarolije” – Djeca su nezadovoljna jer misle da nešto propuštaju i pitaju se gdje je taj svijet čarolije. Nakon niza avantura na kraju saznaju da je čarolija u njima, da oni stvaraju svoju čaroliju u sebi, druženjem sa svojom porodicom, prijateljima, u svom okruženju, kroz svoja djela, učenjem i sazrijevanjem.