Naslovnica BIH Ismet Gavrankapetanović mogao bi biti imenovan za direktora KCUS-a i bez saglasnosti...

Ismet Gavrankapetanović mogao bi biti imenovan za direktora KCUS-a i bez saglasnosti Rimca

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac zatražio je od Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu da mu dostave kompletnu dokumentaciju o provedbi konkursa za generalnog direktora ove ustanove. Traže se podaci o četiri kandidata koja su bila u utrci

Kako saznajemo, Rimac je od UO KCUS-a tražio ove podatke jer se Sanela Salihagić, koja je bila kandidat za direktora KCUS-a, žalila ombdusmenima, a također SDA-ov kandidat Mevludin Mekić, podnio je tužbu nadležnom sudu.

Naši izvori kažu da im je nejasno zašto se Rimac nakon skoro mjesec oglasio na ovaj način i zatražio dokumente, dok svi čekaju njegovu saglasnost da izabrani Ismet Gavrankapetanović, koji je bio prvi na konkursu i UO KCUS-a ga e potvrdio, bude imenovan na ovu poziciju.

Kako, “Avaz” saznaje, ako se nastavi procedura odugovlačenja ministra da da saglasnost, novi UO donijet će odluku bez saglasnosti Rimca da Gavrankapetanović konačno preuzme dužnost kako bi ova zdravstvena sutanova konačno mogla funkcionirati u punom kapacitetu.

Nakon smijene Sebije Izetbegović, KCUS-om upravlja v.d direktor Alen Pilav.

Izvor: Dnevni avaz