Naslovnica BIH Hor Preporod učestvovao na manifestaciji “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” u Zavidovićima

Hor Preporod učestvovao na manifestaciji “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” u Zavidovićima

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U organizaciji brojnih nevladinih organizacija, sinoć je u Zavidovićima priređena svečanost “Noć tursko-bosanskog prijateljstva”, a koja je organizirana povodom rođendana turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Ceremoniji u sportskoj dvorani u Zavidovićima koja je organizovana pod naslovom “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” prisustvovao je i načelnik Zavidovića Suad Omerašević, zvanice i mnogobrojni građani.

Građani Zavidovića imali su priliku uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu na kojem su izvođene pjesme i ilahije na bosanskom i turskom jeziku. Na koncertu su također nastupili pjevači Armin Muzaferija i Hor Preporod Ilijaš.

Ipak, noć je obilježio turski pjevač Orhan Čakmak, koji je specijalno za ovu noć izveo svoju pjesmu koju je posvetio upravo Recepu Tayyipu Erdoganu.

Preporod2

Na ceremoniji je bio prisutan i veliki broj mališana iz više bh. gradova koji su, mašući bh. i turskim zastavama, uljepšali noć. Iz publike su se mogli čuti uzvici “Bosna te voli”, “Sretan ti rođendan”.

Podsjetimo, Recep Tayyip Erdogan rođen je 26. februra u Istanbulu.

Preprod Ilijas

(trt.net.tr)