Naslovnica BIH Članovi Udruženja peradara KS kolegi kojem je požar uništio pomoćni objekat u...

Članovi Udruženja peradara KS kolegi kojem je požar uništio pomoćni objekat u rekordnom vremenu obezbijedili novac za obnovu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U četvrtak 3. novembra 2022. godine u poslijepodnevnim satima izbio je požar na pomoćnom objektu farme pilića u vlasništvu Salema Dupovca u Hadžićima.

U požaru je uništena mašina za mljevenje slame, slama i pilota uskladištena za naredne useljaje pilića.

Kolege peradari iz Udruženja peradara KS su odmah pristupili akciji nabavke potrebnog repromaterijala kako bi proizvodnja mogla biti nastavljena.

Bitno je nagovijestiti da je akcija počela u vremenu dok su vatrogasci još uvijek gasili požar.

Već naredno jutro sve je bilo obezbijeđeno: slama, pilota kao i mašina za mljevenje slame.

Akciji Udruženja peradara KS u narednom periodu su se pridružile kolege iz Podrinja, Lukavice i Visokog.

Prikupljena sredstva su uručena kolegi i objekat se uspio u veoma kratkom roku dovesti u prvobitno stanje.

-“Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim kolegama koji su dali doprinos našoj akciji s porukom da samo zajedno možemo prevazilaziti sve nesreće koje nas zadese i da smo jedni drugima uvijek na pomoći i raspolaganju”, javljaju iz Udruženja peradara Kantona Sarajevo.

“Moje drage koleginice kao i kolege, bbog prevelike zauzetosti oko čišćenja i opravke ovog mog izgorjelog objekta kog sam konačno doveo u funkcionalno stanje nisam uspio da Vam uputim ni riječi zahvale. Razmišljam koju riječ zahvale da Vam uputim, ali mislim da takva riječi ne postoje ni u jednom svjetskom jeziku za akciju koju ste poduzeli u cilju prevazilaženja ovog mog problema. Toliko ste bili aktivni da sam mogao napraviti još jednu farmu. Veliko hvala kolegama iz Podrinja, brači Simeunović, Nerminu Ahmiću, kao i Vama članovim udruženja. Još jedan puta hvala Vam svima, a naročito na velikoj solidarnosti i želji da uvijek budemo jedinstveni u dobru i zlu kog nikome ne bih poželio”, izjavio je Salem Dupovac.