Naslovnica BIH Centrotrans kupio vozila sa video nadzorom

Centrotrans kupio vozila sa video nadzorom

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Uprava kompanije Centrotrans Eurolines donijela je odluku da se u gradsko-prigradskom saobraćaju obezbijede vozila sa video nadzorom. U tu svrhu nabavljena su četiri autobusa koji omogućavaju dodatnu sigurnost putnika, saopšteno je iz ove kompanije.

“Zbog stalnog povećanja broja putnika koji koriste naše usluge Centrotrans Eurolines je izvršio kupovinu savremenih zglobnih autobusa marke Neoplan. Autobusi su kapaciteta 150 putnika i imaju ugrađen video nadzor, klimu, navigaciju i motor koji zadovoljava Euro 3 norme. Navedeni autobusi će od danas biti raspoređeni na redovnim linijama Centrotrans Eurolines. Kao i u ostalim autobusima koji saobraćaju na linijama u Gradsko prigradskom saobraćaju u ovim vozilima dostupna je i besplatna WiFi usluga”, navodi se u saopštenju.

Kompanija Centrotrans Eurolines raspisala je tender koji podrazumijeva uvođenje novog sistema naplate karata u autobusima, upravljanje saobraćajnim sistemom u realnom vremenu, video nadzor unutar i van autobusa. Nakon provedenog postupka tendera cilj je da se obezbijedi da sva vozila Javnog gradsko prigradskog saobraćaja Centrotrans Eurolinesa budu pokrivena ovom tehnologijom.

“Kompanija Centrotrans Eurolines nastavlja sa kupovinom novih vozila koja će upotpuniti vozni park ali i dodatno poboljšati usluge u Gradsko prigradskom saobraćaju u Kantonu Sarajevo”, dodaje se u saopštenju.