Naslovnica OSTALI SPORTOVI Borci Wing Chun kluba “Imperator” donijeli medalje iz Sombora

Borci Wing Chun kluba “Imperator” donijeli medalje iz Sombora

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U okviru regionalnog takmičenja u Kung Fu Wu Shu vještini (San da disciplina), održanom u Somboru, borci iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije su jučer odmjerili snage. Nastupilo je ukupno 80 takmičara, a nakon takmičarskog dijela klubovi iz regiona su prezentirali Kung Fu vještine.

Bosnu i Hercegovinu je predstavljao Wing Chun klub “Imperator” iz Sarajeva, te su njihovi borci osvojili medalje u kategorijama do 70 kilograma, do 90 kilograma, kao i u 90+ kategoriji. Bronzane medalje su osvojili Dženan Bašović (90+ kg) i Samir Masnopita (do 70 kg), dok jeNermin Softić (do 90 kg) osvojio srebrenu medalju s tim da je odustao od finalne borbe zbog povrede.

Dženan Bašović, inače dugogodišnji član Imperatora i “vlasnik” osmog stepena Wing Chuna, u izjavi za naš portal ističe da nije nezadovoljan bronzanom medaljom, ali da može bolje i da će u narednom periodu dodatno trenirati kako bi još više usavršio svoje vještine u ovoj borilačkoj vještini.

– Ovo je prvo veće međunarodno iskustvo za naš klub, jer do sada nismo nastupali na međunarodnim takmičenjima. Ovo nam je zapravo prvo takmičenje nakon 6 godina pauze. Što se mog nastupa tiče, ne mogu reći da sam nezadovoljan, ali može i bit će još bolje u budućnosti. Za to ću dodatno trenirati. Ovim putem želim da se zahvalim članovima kluba koji su nas bodrili, a posebno treneru, Mirzi Pašiću, koji nas trenira dugi niz godina i koji nas je dodatno spremao i vodio na ovo takmičenje. Bez njega ništa od ovoga sigurno ne bi bilo moguće.

Wing Chun je u našoj zemlji sport u ekspanziji, a iako je ovo borcima kluba Imperator prvo iskustvo na međunarodnim takmičenjima, svojim su nastupom u Somboru pokazali da bi ovakvi rezultati mogli postati svakodnevnica za njih.