Naslovnica BIH Počeli radovi na izgradnji kružnog toka kod hotela “Sunce” u Vogošći

Počeli radovi na izgradnji kružnog toka kod hotela “Sunce” u Vogošći

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Danas (14.09.2020.godine) zvanično je uveden izvođač u radove na izgradnju raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela „Sunce“, na ulazu u Vogošću. Investitor ovog projekta je JP „Ceste Federacije BiH“, a izvođač radova firma „Bosman“ d.o.o. Sarajevo. Radovi obuhvataju izgradnju raskrsnice, rejašavanje odvoda oborinskih voda i rasvjetu na raskrsnici. Tim povodom na lokaciji buduće raskrsnice sa kružnim tokom okupili su se predstavnici izvođača, investitora, nadzora i Općine Vogošća.

Vrijednost projekta je 550.000,00 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 60 radnih dana. Prema riječima izvođača radova, prema njihovim preliminarnim procjenama radi se o ne previše zahtjevnoj raskrsnici i predviđeni rok je realan, te vjeruje da će projekat biti završen u roku.

zgradnjom ove raskrsnice sa kružnim tokom dodatno se rješava problem saobraćajnih gužvi. Ovo je treća od četiri planirane raskrsnice sa kružnim tokom na području Općine Vogošća i na magistralnoj cesti M 18. Tek izgradnjom ove raskrsnice i raskrsnica na Vogošćanskoj petlji u cijelosti dobija svoju predviđenu funkciju.

Općinski načelnik Edin Smajić istakao je da su ove raskrsnice dale početni zamah rješavanju i drugih problema uz magistralnu cestu M 18 koja, sve do izgradnje Prve transverzale nema alternativu kada je sjeverni ulaz u Sarajevo u pitanju. Najavio je da će uz raskrsnicu biti izvršena i rekonstrukcija obližnjeg trga smještenog uz ulaz broj 35 u ulici Spasoja Blagovčanina.