Naslovnica ILIJAŠ 14. godišnjica uspješnog rada Predškolske ustanove “Behar”

14. godišnjica uspješnog rada Predškolske ustanove “Behar”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U Predškolskoj ustanovi „Behar“ danas je prigodnom priredbom na otvorenom dočekan prvi dan proljeća i obilježena 14. godišnjica uspješnog rada i djelovanja.

Nakon teškog početka 2001. godine, „Behar“ je danas primjer posvećenosti i uspješnosti odgojno-obrazovnog rada sa najmlađim. Optimalne uslove djeca i uposleni imaju u novoj zgradi u koju su uselili prije dvije godine.

Behar1– Iza nas je dug kvalitetan odgojno-obrazovni put. Uljepšavamo 14 godina djetinjstvo mališana iz lokalne zajednice i šire. Odgajateljice rade predano, istinski se posvećuju svakom djetetu kako bi svako dijete napredovalo i iskazalo svoj puni potencijal. Svaka aktivnost prožeta je inovatnim i kreativnim radom i svako je dijete uključeno. Uvijek može bolje i više, obezbjedit ćemo tako još neke sitne stvari koje će dodatno uljepšati djeci boravak ovdje. Sretna djeca i roditelji dokaz su da smo u našem poslu uspjeli i da dječije dane bojimo bojama najveće radosti a što je garant bolje budućnosti naše domovine, kazao je direktor Predškolske ustanove „Behar“ Admir Džanko.

U sklopu programa bila je upriličena i aukcija ručnih radova djece, a sav prihod bit će iskorišten za unapređenje odgojno-obrazovnog programa.

Behar2Planiranje i realiziranje odgojno-obrazovnih aktivnosti sa djecom je velika odgovornost, ali i čast kojima se uposleni maksimalno posvećuju.
Nakon priredbe, zajedničkog kola posvećenog proljeću, roditelji i djeca uživali su u druženju, slavljeničkoj torti i lijepom sunčanom danu u Lješevu, te su tako „Beharci“ na najbolji način pozdravili proljeće.

Upis počinje od 01. aprila. Svi zainteresirani za upis djece mogu se informisati u Predškolskoj ustanovi „Behar“ u Lješevu ili putem telefona 033 402-587.

Autor: Nermina Durić-Kahvedžić