Naslovnica ILIJAŠ Vrijeme za Prvi maj: Jeste li spremni?

Vrijeme za Prvi maj: Jeste li spremni?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U jutarnjim satima u Hercegovini i na jugoistoku Bosne u subotu bit će pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima sunčano.

U ostatku dana u BiH bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u centralnim, istočnim i sjevernim dijelovima Bosne, tokom poslijepodneva su mogući kratkotrajni i slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 17 do 23 stepena.

Na istoku BiH u nedjelju, 26. aprila bit će jutro pretežno oblačno, a u ostalim područjima BiH sunčano. Tokom poslijepodneva doći će do postepenog naoblačnja, što u centralnim, istočnim i sjevernim dijelovima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 18 do 24 stepena.

U BiH u ponedjeljak, 27. aprila, bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom ili loklanim pljuskovima. Prijepodne padavine se očekuju u južnim i zapadnim područjima, a u ostatku dana u većem dijeli BiH. Najmanja vjerovatnost za padavine je na istoku i sjeveroistoku Bosne, gdje su prijepodne moguća sunčana razdoblja. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 9 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena.

U BiH u utorak 28. aprila bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 9 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena.

U Bosni u srijedu 29. aprila bit će pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, ponegdje na istoku Bosne, moguća je slaba i kratkotrajna kiša. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 15 do 19 stepeni.

U većem dijelu BiH u četvrtak 30.04. bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 14 do 20 stepeni.

U BiH u petak 01. maja bit će pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 7 do 13, a dnevne od 14 do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, javlja Fena.