Naslovnica INFOSERVIS Vrijeme do kraja sedmice: Pretežno oblačno, negdje i padavine

Vrijeme do kraja sedmice: Pretežno oblačno, negdje i padavine

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U srijedu će u BiH biti djelomično vedro prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje sa zapada. U noći na četvrtak u Bosni se očekuje kiša u nizinama, na planinama snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između – 5 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 0 do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 10 °C, na jugu Hercegovine i sjevernm područjima Bosne od 10 do 14 °C.

U četvrtak će u Bosni u nizinama padati kiša, na planinama snijeg. U Hercegovini bez padavina. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 2 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 1 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u istočnim područjima Bosne u nizinama može pasti malo kiše ili susnježice, na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 3 i 3 °C, na jugu Hercegovine od – 1 do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 9 do 13 °C.