Naslovnica ODBOJKA Vrijedna pobjeda odbojkašica OK “Ilijaš”

Vrijedna pobjeda odbojkašica OK “Ilijaš”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U prvom kolu Prve Federalne lige za odbojkašice, djevojke OK “Ilijaš” su igrale u Zenici protiv ekipe OK “Željezara” i ostvarile veoma važnu pobjedu. Na kraju je rezultat glasio 3:0 (17:25,10:25,20:25) po setovima.

– Po svemu prikazanom može se zaključiti da je u ovom meču presudilo iskustvo i svakako kvalitet, te i u narednim mečevima možemo očekivati isto tako dobre i igre i rezultate “ilijaških golubica”. Prva prilika za nastavak pobjedonosnog niza je narednog vikenda kada nam u goste dolazi ekipa OK “Kakanj” što će i biti pravi test za naše djevojke, kazao je potpredsjednik kluba Mirsad Kadrić.

Ovi uspjesi selekcije OK “Ilijaš” samo su potvrda ozbiljnog rada u klubu i nastojanja da se nijedna selekcija ne smije ni jednog momenta zapostaviti bez obzira na to u kojem se rangu takmiči.
Narednog vikenda svoju Ligu počinju igrati i najmlađe odbojkašice pionirsko-kadetska selekcija, koje se takmiče u Kantonalnoj Poli ligi-Sarajevo, što svakako iziskuje i dodatnu angažovanost i mobilnost svih u klubu jer u dva dana igraju momci u Kaknju premijerligaški, izuzetno važan susret, djevojke dočekuju “kakanjke” a najmlađe idu u Sarajevo na svoje susrete, najavljuju iz OK “Ilijaš.

– Također, ovu priliku koristim da se zahvalim ljudima iz KSC-a Ilijaš koji su pružili nesebičnu pomoć u organizaciji prve naše utakmice u Premijer ligi, koja je od strane zvaničnih lica ocijenjena najvećim ocjenama što samo daje za pravo svima nama da smo zajedno spremni da organizujemo, zašto ne reći, i ako Bog da, evropske utakmice. Ako je bilo navijača koji su u petak poslije utakmice otišli razočarani kućama, želim da im se prije svega zahvalim na onako velikom odzivu i da svima njima poručimo iz OK “Ilijaš” da smo ponosni na sve ono sto se dešavalo na utakmici, prije, za vrijeme i poslije same, a aplauz na kraju iste je “natjerao” predstavnike OK “Radnik” iz Bijeljine da nam obećaju kako ćemo i mi u njihovom gradu na proljeće isto tako biti dočekani, sportski i prijateljski bez ijednog ispada i incidenta. Hvala vam, a mi ćemo se znati odužiti i to vrlo brzo, onim najvažnijim…pobjedama, poručio je Kadrić.

(radioilijas.ba)