Naslovnica FUDBAL Večeras završnica Zimskog kupa Ilijaš 2024: Program počinje u 17 sati

Večeras završnica Zimskog kupa Ilijaš 2024: Program počinje u 17 sati

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Poslije 60 odigranih mečeva, a gdje su nastupile 32 ekipe iz brojnih bh. gradova: Sarajevo, Kiseljak, Visoko, Kakanj, Breza, Ilijaš, Vogošća, Maglaj, Vareš, Zenica danas se u Sportskoj dvorani Ilijaš igra završnica na respektabilnom turniru u malom nogometu “2.Zimski kup Ilijaš 2024”.

Svih proteklih šest dana trajanja turnira prepuno gledalište uživalo je u velemajstorskim potezima vrsnih igrača, sjajnim akcijama, fenomenalnim odbranama golmana i prelijepim zgodicima.

Plasman u polufinale izborile su ekipe Hajdarević transport, Magic kids city park, Caffe Era Kiseljak i Bilal d.o.o. Misoča. U prvom polufinalu u 17 sati igraju Hajdarević transport-Magic kida city park,u 18 sati slijedi drugo polufinale a igraju Caffe Era Kiseljak-Bilal d.o.o. Misoča.

Meč za treće mjesto igra se u 19,30 sati a veliko finale počinje u 21 sat.Također, bit će odigrana i dva revijalna meča i to u 19 sati i drugi u 20,30 sati.

Pobjednik turnira dobija nagradu u iznosu od 7.000 KM, drugoplasirani 3.000 KM a trećeplasirani 1.000 KM, a osim novčanih nagrada dobit će i prekrasne pehare. Ekipa koja pokaže najbolje fair play ponašanje dobija 200 KM. Specijalni žiri sastavljen od eminentnih sportskih radnika, trenera, sportskih novinara izabrat će najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira koji će dobiti po 300 KM i prigodne statue. Također,kao i svake večeri do sada, bit će nagrađeni i najsretniji gledaoci u dvorani.

Tekst i foto: Rešad MAMELA