Naslovnica ILIJAŠ Udruženje žena “Zlatne ruke” i BZK “Preporod” održali redovne Skupštine

Udruženje žena “Zlatne ruke” i BZK “Preporod” održali redovne Skupštine

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Udruženje žena “Zlatne ruke” – Ilijaš, održalo je Izvještajno-Izbornu Skuštinu, 28.05.2014. godine. Na ovoj sjednici je izabrano radno predsjedništvo, razmatran je i usvojen Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2013. godinu.
Ovo Udruženje je u prethodnoj godini ostvarilo prihode u iznosu od 30.217,99 KM.
Planom rada za 2014. godinu planirane su brojne aktivnosti, obzirom da je Udruženje započelo sa projektom osnaživanja žena ruralnog područja kroz edukaciju ručnih radova, osnovni cilj je realizacija projekta u 2014. godini. Ovo Udruženje će raditi i na očuvanju tradicionalnih gastro vrijednosti, adaptaciji prostora Bosanska Soba, organizovati što više zajedničkih zabava i izleta za sve članove Udruženja, održavanje sportskih igara sa Udruženjima iz regije i brojnim drugim aktivnostima.
U 2014. godini planirani su prihodi u iznosu od 35.000,00 KM. Plan rada za 2014. godinu kao i Finansijski plan za 2014. godinu su jednoglasno usvojeni.
Ova Skupština je bila i izborna, tako je Udruženje dobilo nove organe upravljanja i rukovođenja.

U BZK “PREPOROD”, su također održali Izvještajnu Skupštinu. Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu za 2013. godinu u kojem su prezentirane sve aktivnosti koje je ovo Udruženje provelo u 2013. godini. Usvojen je i Izvještaj o utrošku finansijskih sredstava za 2013. godinu, prema kojem je ovo Udruženje u prethodnoj godini ostvarilo prihode u iznosu od 23.204,90 KM. Programom rada za 2014. godinu planirana je posjeta sekcija Austriji radi održavanja prigodnih programa, jačanje dramsko-recitatorske sekcije, jačanje folklorne sekcije, koncert duhovne muzike povodom mjeseca Ramazana i brojne druge aktivnosti. Planirani prihodi u 2014. godini iznose 24.623,60 KM.
Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti g. Sanja Zagorac-Jozić je čestitala Udruženjima na uspješno zaključenoj 2013. godini, poželjela puno sreće i uspjeha u 2014. godini i istakla da će Općina Ilijaš podržati rad ovih Udruženja u skladu sa mogućnostima.

 

Izvor: ilijas.ba