Naslovnica ILIJAŠ Učenici i uposlenici OŠ “Podlugovi” u svečanom ozračju obilježili Dan škole

Učenici i uposlenici OŠ “Podlugovi” u svečanom ozračju obilježili Dan škole

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Prigodnim programom, učenici i uposlenici OŠ „Podlugovi“ danas su obilježili 26. po redu Dan škole. Ovom događaju su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života Općine Ilijaš, te brojni građani i roditelji učenika. I ove godine posjetitelji su imali priliku uživati u prelijepim interpretacijama učenika koji su se vrijedno pripremali za ovaj njima itekako bitan datum.

Edin Šehić, direktor OŠ „Podlugovi“, iako tek tri mjeseca na poziciji direktora, ima iza sebe ukupno četrnaest godina rada u ovoj školi, te kako kaže puno toga se izdešavalo u spomenutom razdoblju.

„Ono što nam je trenutno u fokusu je puno započetih projekata za koje se nadam da će se u ovoj godini realizirati. Tu prije svega mislim na rekonstrukciju sportske plohe. Zatim privođenje kraju već započetih radova na utopljavanju naših područnih škola Ljubnići i Lješevo. Posebno bih istakao produženi boravak na kojem ćemo primarno raditi jer je to jedan od gorućih problema naše škole, odnosno razloga zašto svake godine sve manje roditelja odlučuje upisati svoju djecu u našu školu. Ove godine smo imali upisan samo jedan razred, dok je do sada slučaj bio dva razreda i više. Međutim, zahvalio bih se Ministarstvu obrazovanja KS koje nam je već obezbjedilo sredstva za ovaj projekat kao i za cjelokupnu rekonstrukciju naše škole. Dakle sretan sam što smo upravo na ovaj važan datum potpisali dva ugovora od velikog značaja za nas“, istakao je Šehić

Dodao je da uprkos navedenim problemima učenici OŠ „Podlugovi“ svoje zadatke izvršavaju više nego uspješno i školu predstavljaju u najboljem svjetlu gdje god se pojave.

„Naši učenici osvajaju zavidne rezultate na raznim takmičenjima kako na općinskom tako i na kantonalnom nivou. Izdvojio bih npr. nedavno završenu sedmicu reciklaže u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, koja je trajala u periodu od 18.03. do 22.03.2024. godine, gdje smo od ukupno devet škola koje su učestvovale ( po jedna iz svake općine ), osvojili prvo mjesto sa prikupljenih 1.540 kg reciklažnih sirovina“, ponosno je istakao direktor Edin Šehić

Mnogobrojne zvanice su došle da uveličaju ovaj trenutak  i nisu krili zadovoljstvo samom organizacijom priredbe. Na priredbi su dodijeljene i zahvalnice onima koji su dali svoj nesebičan doprinos obrazovanju. Učenici i nastavnici ove škole još jednom su pokazali svoju kreativnost i ozbiljnost organizovanja ovakvih događaja.

Menadžment JU KSC i Radio Ilijaš, svim uposlenicima i učenicima Osnovne škole „Podlugovi“ upućuje najiskrenije čestitke povodom Dana škole.

(radioilijas.ba)