Naslovnica FOTO U vrtiću Ilijaš održana svečanost povodom Dana državnosti BiH

U vrtiću Ilijaš održana svečanost povodom Dana državnosti BiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Danas je u prostorijama JU Djeca Sarajeva – vrtić Ilijaš održana svečanost povodom Dana državnosti. Ovom prilikom promovisana je i nedavna ugradnja led rasvjete u objektu vrtića koju je finansirala Općina Ilijaš, te su tim povodom naši najmlađi sugrađani pripremili i kulturno-zabavni program. 

Nakon što su domaćini poželjeli tople riječi dobrodošlice, prisutnim se obratila i direktorica JU Djeca Sarajeva g. Jasmina Čongo koja je uputila srdačne čestitke djeci povodom Dana državnosti, zahvalila se Općinskom načelniku i pomoćnici načelnika u Službi za društvene djelatnosti g. Sanji Zagorac – Jozić na pomoći koju Općina konstantno pruža vrtiću Ilijaš, a sve u cilju što kvalitetnijeg odvijanja odgojno-obrazovnog rada.
vrtic2Općinski načelnik također, se obratio prisutnim i čestitao predstojeći Dan državnosti BiH, poželio djeci lijepe uspomene provedene u vrtiću. “Čestitam menadžmentu i uposlenicima koji vrijedno rade i podstiču nas na realizaciju projekata koji su važni za bolji rad ustanove. Mi kroz podršku ustanovi težimo da stvaramo bolje uslove djeci i na taj način im omogućimo da na najbolji i najsretniji način provode svoje djetinstvo. Koristim priliku i da čestitam  menadžmentu JU Djeca Sarajeva na organizaciji ove manifestacije koja na najbolji način djeci predočava ono što je njihova domovina, uče ih slušanju himne, uključuju djecu u program i na taj način omoogućavaju djeci da ponesu iz djetinstva ono što je najvažnije za svaki narod, za građane jedne zemlje, a to je domovina odnosno naša Bosna i Hercegovina koja je preduslov i prosperitet svih građana”, rekao je g. Fazlić.

vrtic4Prisutnim se obratila i Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti g. Sanja Zagorac – Jozić, koja je uz čestitke za predstojeći praznik izrazila zadovoljstvo još jednim uspješno realizovanim projektom.
“Ove godine urađena je rasvjeta, koja ne samo da pruža bolje uslove za rad, nego znatno doprinosi uštedi energije. Postoji još dosta potreba za ulaganjem, te se nadam kako privredni subjekti budu rasli i razvijali se da će rasti i potreba za prostornim mogućnostima ovog objekta i da ćemo uspjeti opremiti sprat te u potpunosti objekat staviti u funkciju”.

vrtic5Vrtić Ilijaš broji dvije odgojno-obrazovne grupe i to za djecu uzrasta od jedne do tri godine i od tri godine pa do polaska u školu. Odgajateljice su zajedsno s polaznicima priredili program prilagođen svim uzrastima djece, te uključili svu djecu u program kako bi osjetili da su dio kolektiva, bez obzira što su mali, rekla je odgajateljica Sanela Džafić.
Gosti na današnjoj svečanosti bili su i polaznici Predškolske ustanove “Behar”, koji su počastili publiku izvođenjem recitala “Voće”.
Najmlađi učesnici su kao zahvalnicu za podršku njihovoj ustanovi, uručili Općinskom načelniku prigodan poklon koji su sami izradili.

Autor: Adha Masnopita