Naslovnica FUDBAL U srijedu svečano otvorenje Memorijalnog turnira “Hašim Spahić”

U srijedu svečano otvorenje Memorijalnog turnira “Hašim Spahić”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

I ove godine, u organizaciji JOB „Unija veterana“ općine Ilijaš održat će se dvadeseti Memorijalni turnir u nogometu „Hašim Spahić“.

Turnir je posvećen ilijaškom komandantu, majoru Spahiću koji je poginuo 11. oktobra 1994. godine na Moševačkom brdu ali i svim ostalim ilijaškim šehidima i borcima Armije RBiH, koji su dali svoje živote za našu današnju slobodu.

Organizator turnira sve je poduzeo da i ove godine sve protekne na najbolji način, a član organizacionog odbora Sidik Bećirević, kaže:

-Kao i svake godine do sada obezbijedili smo da turnir bude organizovan bez ijedne zamjerke i propusta.Ove godine na turniru učestvuju drugoligaši: Radnik iz Hadžića, Mladost iz Župče, domaćin Ilijaš i član kantonalne lige Sporta iz Vogošće. Uz pomoć naših prijatelja obezbijedili smo vrijedne i atraktivne nagrade za najbolje ekipe, ekipu koja pokaže najbolje fer- play sportsko ponašanje,najboljeg igrača,strijelca i golmana turnira.Očekujemo veliki broj ljubitelja nogometa iz Vogošće, Ilijaša, Župče, Breze, Hadžića, Visokog… koji će doći oba dana turnira,da pogledaju zanimljive mečeve, sa dosta pogodaka,odličnih akcija, šuteva, odbrana vratara…

Raspored mečeva:

U srijedu, 18. novembra igraju:

12 sati Ilijaš-Sporta, u 13,50 svečano otvaranje turnira, u 14 sati Radnik-Mladost

U četvrtak, 19. novembra igraju:

12 sati meč za treće mjesto, u 14 sati meč za prvo mjesto, te u 15 sati proglašenje najboljih i dodijela priznanja najboljim ekipama i pojedincima.

Piše: Rešad Mamela /ilijas.info