Naslovnica BIH U Sarajevu pronađeno beživotno tijelo žene, uhapšeni suprug i njegova majka

U Sarajevu pronađeno beživotno tijelo žene, uhapšeni suprug i njegova majka

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe osumnjičene za ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog djela nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici pronađeno beživotno tijelo žene.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G. R. zbog krivičnog djela ubistvo i 76-godišnju L. R. zbog krivičnog djela saučesništvo u ubistvu, te 67-godišnjeg L. J. zbog krivičnih djela neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja i pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela na štetu 38-godišnje N. R. iz Sarajeva.

Policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno tijelo 38-godišnje žene N. R. koja je usmrćena prije više dana.

Za ovo krivično djelo slobode su lišeni suprug preminule, G. R. (1988) i njegova majka L. R. (1948).

U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela.

Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N. R. te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L. J. (1957.) iz Sarajeva.

Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužiteljice biti izvršena obdukcija.

Svi lišeni slobode su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obdukcijom će biti utvrđeno čime je i na koji način žena ubijena.