Naslovnica ILIJAŠ GSS Ilijaš u akciji: Prva pokazna vježba spašavanja u kanjonu Misoča

GSS Ilijaš u akciji: Prva pokazna vježba spašavanja u kanjonu Misoča

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Ilijaš, 29. juni 2024. – Gorska služba spašavanja (GSS) Ilijaš u sklopu GSS KS (GSS Ilidža i GSS Trebević) uspješno je održala prvu pokaznu vježbu spašavanja u kanjonu Misoče. Vježba je počela u 10:00 sati i okupila je veliki broj učesnika i posmatrača.

GSS Ilijaš, kao nova služba spašavanja u Kantonu Sarajevo, za kratko vrijeme realizovala je niz edukacija i vježbi za svoje članove. Ovaj događaj imao je za cilj prikazati operativne sposobnosti i vještine članova GSS Ilijaš, te demonstrirati procedure spašavanja u složenim uvjetima kanjona. Tokom vježbe, naši spasioci su uspješno izveli niz scenarija, uključujući evakuaciju unesrećenog iz nepristupačnog područja, pružanje prve pomoći, te koordinaciju timova na terenu.

Oduševljeni smo rezultatima ove vježbe i ponosni na profesionalnost i predanost naših članova. Ovakve aktivnosti su ključne za održavanje visokog nivoa spremnosti i osiguravanje sigurnosti građana u prirodnim okruženjima”, izjavila je Sanela Mešetović, članica GSS ILIJAŠ

Pokazna vježba je privukla značajnu pažnju lokalne zajednice, medija i predstavnika drugih spasilačkih službi i organizacija.

GSS Ilijaš će nastaviti kontinuirano raditi na edukacijama za svoje članove kako bismo stekli i usavršili što bolja znanja i vještine. Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali i podržali ovaj važan događaj. Vaša podrška je neprocjenjiva za dalji rad i razvoj Gorske službe spašavanja Ilijaš”, istakao je Mahir Brkić, predsjednik Gorske službe spašavanja Ilijaš