Naslovnica BIH U Sarajevu će sutra doći do privremene obustave saobraćaja, tramvaji će raditi...

U Sarajevu će sutra doći do privremene obustave saobraćaja, tramvaji će raditi do Skenderije

Foto: Facebook
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U Sarajevu će sutra doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza povodom obilježavanja Dana sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog odavanja počasti na Spomen – obilježju ubijenoj djeci Sarajeva u ulici Maršala Tita, sutra će u vremenu od 12:45 do 13:45 sati doći do privremene obustave saobraćaja.

Tako će se tramvajski saobraćaj odvijati na relaciji Ilidža – Skenderija, a neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod.

Linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni termin i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminal Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćati trolejbuskom trasom.

Linije koje polaze sa Doma Armije mijenjat će polazni terminal, te će umjesto sa Doma Armije polaziti sa terminala Drvenija.

Podsjetimo da se 5. maja obilježava Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva kao spomen na sve ubijene mališane od 1992. do 1995. godine.

Vlada KS u koordinaciji sa Udruženjem roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva sutra će položiti cvijeće i odati počast.

Prema podacima Udruženja roditelja ubijene djece, tokom opsade Sarajeva, koja se smatra najdužom opsadom u historiji modernog ratovanja, ubijeno je 1.601 dijete.

(klix.ba)