Naslovnica FOTO U OŠ “Srednje” upriličena svečanost povodom otvaranja i opremanja fiskulturne sale (FOTO)

U OŠ “Srednje” upriličena svečanost povodom otvaranja i opremanja fiskulturne sale (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

– Mens sana in corpore sano – zdrav duh u zdravom tijelu, je prepoznalo Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” te predsjednik udruženja gosp. Jovan Divjak koji je uz pomoć nevladine organizacije „Ujedinjeni gradovi Francuske“ i francuske ambasade u Sarajevu obradovala učenike ove škole sa sportskim rekvizitima u vrijednosti od 20.000. hiljada maraka.

Učenici su upriličili svečanost prilikom otvaranja fiskulturne sale koja je danas zablistala u pravom sjaju.

Gosp. Jovan Divjak je rekao da mu je škola u Srednjem posebno draga i da je donacija sportskom opremom došla u prave ruke radi njene izolovanosti jer se nalazi daleko od centara koji nude djeci blizinu sportskih terena i veće mogućnosti izbora.

– Pomogli smo više od 30 škola i drago nam je da sala ovdje bude primjerena potrebama djece, kazao je predsjednik Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” Jovan Divjak.

Načelnik Općine Ilijaš gosp. Akif Fazlić se zahvalio na pruženoj donaciji i podrški ovog udruženja jer sve radimo za djecu i radi njih.

Načelnik je najavio i podršku ostalim projektima škole u Srednjem. Direktor OŠ “Srednje” Refik Kurtović kaže da će opremu koristiti oko 250 djece te se zahvalio udruženju „Obrazovanje gradi budućnost BiH“ i najavio još zajedničkih projekata.

Najviše su se obradovali učenici koji su izveli performans sa doniranim sportskim rekvizitima u koji je pripremio profesor tjelesnog odgoja Faruk Softić dok je Maša Alić-Hodžić pripremila folklornu sekciju igara sa naših prostora.

Autor: Safija Safa Mešetović /ilijas.info