Naslovnica ILIJAŠ U OŠ “Hašim Spahić” održano općinsko takmičenje iz matematike

U OŠ “Hašim Spahić” održano općinsko takmičenje iz matematike

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

JU Osnovna škola “Hašim Spahić”, bila je domaćin općinskog takmičenja iz matematike koje je održano u subotu, 11. aprila 2015. godine, javljaju iz Općine Ilijaš.

Takmičenje je organizovano za učenike VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola s područja Općine Ilijaš prema Kalendaru takmičenja, smotri i drugih manifestacija u organizaciji i učešću u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo za školsku 2014./2015. godinu.

Takmičenje se održava u svim općinama Sarajevskog kantona u isto vrijeme, a zadatke za takmičenje pripremaju saradnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda.

Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koja vode na kantonalno takmičenje, i mogućnost za nastavak takmičenja iz matematike na višim nivoima.  U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Ema Ibrišević učenica OŠ “Đulistan”, drugo mjesto, Nusreta Sužanj učenica  OŠ “Podlugovi” i treće mjesto Amina Fazlić učenica JU OŠ “Hašim Spahić”.

U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojila je, Nafija Ibrišimović učenica OŠ “Đulistan”, drugo mjesto Ishak Dervišević, učenik JU OŠ “Srednje” i treće mjesto Josip Radoš, učenik JU OŠ “Hašim Spahić”. U kategoriji devetih razreda prvo mjesto osvojio je, Muhamed Masnopita učenik JU OŠ “Podlugovi”, drugo mjesto Adisa Mušinbegović, učenica OŠ “Đulistan” i treće mjesto Emina Begić, učenica JU OŠ “Hašim Spahić”.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima obezbijedila sendviče, sokove i novčane nagrade u iznosu od 70,00 KM za osvojeno prvo mjesto, 60,00 KM za osvojeno drugo mjesto i 50,00 KM za osvojeno treće mjesto. Osim takmičenja za učenike, ovakva okupljanja su svakako prava prilika za druženje među učenicima i nastavnicima iz svih škola.

Tako su osim zvaničnog natjecateljskog karaktera sklopljena mnoga prijateljstva među učenicima, ali i razmjena brojnih iskustava među nastavnicima.

Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo puno sreće na Kantonalnom takmičenju koje će se održati 22.04. i 23.04.2015. godine.

Autor: Enisa Mešetović