Naslovnica BIH U Ilijašu održano motivacijsko veče i promocija knjige ”Sretne misli” Alme Taletović

U Ilijašu održano motivacijsko veče i promocija knjige ”Sretne misli” Alme Taletović

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

JU KSC i Radio Ilijaš prvi put organizovao je aktivnosti povodom Dana porodice, našom manifestacijom Porodična igromanija. Naša draga djeca i roditelji mogli su da se igraju i uče, a u Biznis centru Ilijaš smo upriličili inspirativno motivacijsko veče sa Almom Taletović i promociju njene nove knjige Sretne misli.

Alma Taletović je profesorica, spisateljica, influenserica i motivacijski govornik i predavač, certificirani NLP Trener  i NLP life coach.

Autorica je pet knjiga: “Smiraj duše”, “Sretni ljudi”, “Sretna žena” , “Lirik” i “Sretne misli”. Knjiga “Sretna žena” bila je najprodavanija knjiga na našim prostorima iz oblasti samopomoći, a čiji je autor žena.

Njena nova knjiga “Sretne misli” tematski obrađuje područje misli i programiranja uma, te daje spoznaje i vještine kako prepoznati i osvijestiti negativne misli, kako ih usmjeriti i kako drugačije razmišljati.

–Sretne misli nije knjiga koja će vam reći kako morate stalno razmišljati pozitivno. Ovo nije knjiga koja će vam reći kako s vama nešto nije uredu ako imate teške i negativne misli. Ima ih svako. Ovo je knjiga koja kaže da je uredu i kad patite – to je dio života, dio rasta i lekcija – dio nagrade koja dolazi poslije patnje. Uredu je i da ste očajni, depresivni, anksiozni, tužni – to su normalna životna stanja jer mozak je naviknut da misli negativno. Međutim, nije normalno da negativno razmišljanje postaje vaše jedino razmišljanje, navika i način života. Svi vidovi negativnih djelovanja kao i mnoge bolesti počeli su prvo u mislima. Uvijek su negativne misli te koje su pokretači negativnih emocija, uvjerenja, postupaka i djelovanja, kako prema sebi, tako i prema drugima, kaže Alma Taletović.

Recenziju za knjigu napisao je Dr. Kenan Crnkić, autor bestsellera “Pazi kojeg vuka hraniš” koji kaže:

“Knjiga “Sretne misli” autorice Alme Taletović predstavlja originalan spoj psihologije, vjere i motivacije. Autorica svojim prepoznatljivim stilom pisanja inspiriše, istovremeno dajući izuzetno praktične i korisne savjete, sve sa ciljem dubinskog razumijevanja važnosti koncepta “pozitivnog razmišljanja”, ali i metoda i rituala njegove svakodnevne primjene kao preduslova sretnog i ispunjenog života. Kažu da ko piše srcem, ostaje u duši onih koji čitaju zauvijek. Ovo je upravo takva knjiga. Probajte!”

Autorica je bila gost i predavač mnogih udruženja i organizacija, kako u Bosni i Hercegovini, tako i inostranstvu. Njena ciljana grupa su žene i tinejdžeri kako bi im u interakciji pomogla da riješe dileme, stara uvjerenja, oslobode se strahova i boli, i kako bi ih usmjerila ka kvalitetnom življenju.

Svojim djelovanjem – predavanjima i knjigama, pomogla je hiljadama žena.

Administratorica je Facebook stranice “Smiraj duše – Alma Taletović”, koja trenutno ima preko 82 hiljade pratitelja.

(radioilijas.ba)