Naslovnica ILIJAŠ Toplane još neće pustiti grijanje

Toplane još neće pustiti grijanje

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Naglo zahlađenje primoralo je veći broj građana koji se griju na plin ili drva da počnu zagrijavati svoje domove. Korisnici centralnog grijanja morat će još sačekati.
KJKP Toplane d.o.o. Sarajevo izvršile su u periodu od 15. do 19. septembra funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja kao i tehnička provjera cjelokupnog toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja 2014/2015. Pogoni su spremni za početak grijanja, a redovno se prati kretanje temepratura zraka.

“Trenutno još nisu stečeni uvjeti koji su definisani Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije da bi se postrojenja Toplana Sarajevo stavila u pogon. U kontaktu smo sa Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS koje je naše resorno ministarstvo i ukoliko uslovi eventualno budu stečeni mi ćemo zatražiti od njih saglasnost”, poručili sui z Toplana .
Grijna sezona obično počinje kada prosječna temperatura zraka tri dana uzastopno bude 12 ili ispod 12 stepeni celzija, a najkasnije sredinom oktobra.

Iz Toplana ističu kako će korisnici centralnog grijanja biti pravovremeno obaviješteni o početku zagrijavanja i dnevnom režimu rada postrojenja.

(radioilijas.ba)