Naslovnica FUDBAL Sutra Memorijalni turnir “Predrag Ilić Prda”

Sutra Memorijalni turnir “Predrag Ilić Prda”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Sutra će u Sportskoj dvorani Ilijaš biti održan Treći memorijalni malonogometni turnir “Predrag Ilić Prda” u organizaciji Pete Policijske uprave Ilijaš koji ovim događajem obilježavaju godišnjicu smrti svog prerano preminulog kolege.

Gostujući u programu Radio Ilijaša predsjednik Organizacionog odbora Memorijala Nijaz Salkić kazao je da je pokojni Ilić ostavio neizbrisiv trag u našoj zajednici i da se uspomena na njega treba očuvati.

– Volio je sport i nesretno je preminuo igrajući fudbal. Učestvovao je na svim turnirima koje je organizovala policija, igrao je za nekadašnji fudbalski klub Sloga, kao i za NK Ilijaš i za NK Ozren poslije rata. Bio je dobar policajac, kolega i prijatelj. Njegov sin Robert izvest će i ove godine početni udarac i time simbolično otvoriti turnir, a dodjeljivat će i nagrade, kazao je Salkić.

On dodaje da je ovaj događaj i izvrstan način provođenja projekta MUP-a Kantona Sarajevo „Rad policije u lokalnoj zajednici“ gdje se policija i građani druže i razmjenjuju iskustva.

Za turnir je već prijavljeno 12 ekipa, vlada veliki interes tako da je moguće da učesnika bude  više.

Porodica preminulog, Općina Ilijaš, KSC Ilijaš i Radio Ilijaš, ali i brojni privrednici daju podršku ovom događaju.

Obezbjeđeni su pehari za pobjednika i za najboljeg igrača, golmana, strijelca, fair play i dr. Ulaz je slobodan.