Naslovnica FOTO Slavlje nakon gola Edina Džeke u ilijaškoj “Aurori” (VIDEO)

Slavlje nakon gola Edina Džeke u ilijaškoj “Aurori” (VIDEO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Iako smo doživjeli poraz rezultatom 3:1, navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nisu razočarani.

Igrači selektora Baždarevića pokazali su zrelost i kvalitet u susretu sa Belgijom. Atmosfera koja je vladala tokom utakmice u Ilijašu bila je veličanstvena, svi se slažu da su Zmajevi bili odlični.

Možemo biti ponosni na odlično izdanje naših igrača protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. U nastavku pogledajte dio atmosfere nakon pogotka Edina Džeke i vodstva BiH. Video je snimljen u caffe&baru “Aurora” u Ilijašu.

Najbolji igrač na terenu bh. selekcije bio je, bez dvojbe, kapiten Edin Džeko. Osim sjajnog gola bio je lider, igrač koji igra do krajnjih granica svojih mogućnosti.

Razočaravajući je bio nastup Miralema Pjanića. Haris Medunjanin je potvrdio kako nema mjesta u udarnoj postavi i da više niko ne treba igrati na račun stare slave. Vrlo slab i neraspoložen bio je i Ognjen Vranješ, koji je djelovao prilično indisponirano. Puno je griješio. Zakasnio kod prvog, skrivio jedanaesterac kod trećeg pogotka. Vjerujemo kako je to vidio i selektor.

Do kraja Zmajevima treba devet bodova iz tri utakmice. Za plasman u baraž trebaju se poklopiti i ostali rezultati. Međutim, kako god da završe ove kvalifikacije ovaj stručni štab na čelu sa Baždarevićem zaslužuje još jedan mandat. Na kraju ovog ciklusa ističu ugovori i vjerujemo kako će čelnici NSBiH dati povjerenje ovim ljudima da vode bh. selekciju kroz kvalifikacije za Mundijal koji će se 2018. održati u Rusiji.

FOTO: Ilijas.info