Naslovnica ILIJAŠ Škola plivanja za ilijaške učenike IV razreda osnovnih škola

Škola plivanja za ilijaške učenike IV razreda osnovnih škola

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Općina Ilijaš u saradnji sa JP “Olimpijski bazen Otoka” i Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, već šestu godinu uspješno organizuje školu plivanja za ilijaške učenike IV razreda osnovnih škola.

Interes učenika za ovaj atrakativni i zdravi sport svake godine je sve veći.

Časovi plivanja će se održavati u dva ciklusa i to u periodu od 04.05.2015. godine do 15.05.2015. godine za učenike Osnovne škole “Hašim Spahić” i OŠ “Srednje”, a od 18.05.-29.05.2015. godine za učenike Osnovne škole “Stari Ilijaš” i Osnovne škole “Podlugovi”.

Školu plivanja ove godine pohađat će 172 učenika.
Učenici prvog i posljednjeg dana plivanja će imati po 2 časa plivanja, a ostalim danima po jedan čas.
Na samom početku obuke instruktori koji rade sa djecom prvo obavljaju testiranje učenika kako bi se utvrdilo početno stanje, a nakon završene obuke izvrši se finalno testiranje kako bi se uvidjeli postignuti rezultati svakog učenika posebno.

Cilj ovog Programa je edukacija djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanjem pravilnog izvođenja plivačkih tehnika.
Troškove ulaza na bazen i usluga bazena finansiralo je Ministarsvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a troškove prijevoza u iznosu od cca 4.500,00 KM Općina Ilijaš uz participaciju roditelja u iznosu od 20,00 KM po učeniku.

Autor: Enisa Mešetović