Naslovnica BIH Safet Sušić poručio naciji: Mi ćemo osvojiti tri boda!

Safet Sušić poručio naciji: Mi ćemo osvojiti tri boda!

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
“Mi smo vjerovatno u najneugodnijoj situaciji od svih ekipa u našoj grupi. Ako izgubimo idemo kući, ostali još imaju neku teoretsku šansu. Toliko o značaju sutrašnjeg meča”, kazao je Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije BiH uoči meča protiv Nigerije.

Na pitanje hoće li Sejad Salihović, s obzirom da je trenirao s ekipom na posljednjem treningu uoči Nigerije, dobiti mjesto među starterima, Sušić je kazao:

“Sejo Salihović je prvi put izašao da trenira s ekipom poslije dužeg vremena, i vjerovatno neće početi utakmicu, ali će biti na klupi. Nadam se da nam sutra njegova pomoć neće biti neophodna, jer na njega ozbiljnije računam za Iran i eventualno četvrtu utakmicu, ako je bude”, objasnio je Sušić.

Na pitanje koliko je zaista pametno čuvati nekog igrača za meč s Iranom, koji nam neće značiti ništa ukoliko izgubimo od Nigerije, Pape je odgovorio:

“Ekipa koja sutra izađe je tim za koji smatram da je naš najbolji tim. Naravno, ne smijemo čekati zadnju utakmicu. Idemo sutra igrati da ih dobijemo. Da sam ja nigerijski selektor, igrao bih također na pobjedu. Biće to utakmica sa puno šansi, možda i sa puno golova”, poručio je Sušić.

“Mi kada igramo i sa jednim klasičnim napadačem, ne igramo s jednim napadačem. Mi u veznom redu imamo igrače koji idu stalno naprijed, kao i po bokovima. Možete staviti dva napadača, ali to može da zavara. Oni koji kod nas igraju iz Džeke sve su
ofanzivni igrači. Ima ekipa koje igraju bez napadača, pa zabiju četiri gola. Sjetite se koliko je Španija puta igrala bez napadača.

Hoće li igrati Vedad Ibišević?

“Ne mogu da odgovorim na pitanje hoće li Ibišević igrati.”

Protiv Nigerije će biti sve samo ne lako…

“Ja mislim da će ova druga utakmica pokazati naše pravo lice. Da vidimo koliko smo spremni u tim ključnim utakmicama. Svi znaju da ne smijemo izgubit, ne moramo ni dobit, a opet imamo šanse da budemo drugi u našoj grupi. No, mi želimo pobijediti
bilo kojeg protivnika. Mi ćemo osvojiti sva tri boda”, poručio Pape.

Je li drugi krug realna mogućnost, i hoće li biti neuspjeh ako taj cilj ne ostvarimo?

“Mi smo došli na SP i niko nam nije postavio cilj da prođemo u osminu finala. Mi smo ga sami sebi postavili. Ja to s pravom očekujem, jer smatram da smo mi poslije Argentine najbolja ekipa u našoj grupi.”