Naslovnica FOTO Realizacija vrijednih projekata uz saradnju Općine Ilijaš i MZ Malešići

Realizacija vrijednih projekata uz saradnju Općine Ilijaš i MZ Malešići

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Planom i programom Općinskog načelnika, kao i Budžetom Općine Ilijaš planiran je projekat izgradnje vodovoda za naselje Selišta prema Ribarićima u MZ Malešići. Općina Ilijaš za ovaj projekat je uradila svu projektnu dokumentaciju: idejni projekat, urbanističku saglasnost i građevinsku dozvolu. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 16.000 KM, od čega je finansijsko učešće građana 4000 KM a preostala sredstva obezbijedila je Općina Ilijaš. U toku je i projekat izgradnje još jednog gradskog vodovoda za naselje Gornji Malešići. Vrijednost projekta je 130.000 KM, a iz budžeta Općine Ilijaš izdvojeno je 6.000 KM a finansirat će i priključak električne energije na pumpne stanice a prije toga riješeni su i imovinsko-pravni odnosi. Rok za završetak radova na ova dva vodovoda je 30. septembar ove godine. Ovim projektom je riješen dugogodišnji problem snabdijevanja pitkom vodom u ovom mjestu. 20140708_095740
Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika za finansije i investicije Merima Osmanović i pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Meliha Avdibegović sa predsjednikom Savjeta mjesne zajednice Malešići Mirasadom Hamzićem obišli su mjesta izvođenja radova na području MZ Malešići.
Sanacija klizišta na putu za Gornje Malešiće je još jedan projekat na području ove MZ koji je načelnik Akif Fazlić podržao. Općinska komisije je izdvojila tri klizišta za koje će obezbjediti dolazak stručnjaka iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Vrlo brzo se očekuje početak radova koje će također finansirati Općina Ilijaš.
Općina Ilijaš izdvojila je sredstva u vrijednosti od 7.000 KM za nabavku materijala, a MZ 9.000 KM za izvođenje radova na adpataciji Doma kulture u Malešićima. Na ovom objektu obaviće se sanacija krova, zidova, stolarije, električnih instalacija i mokrih čvorova. Radovi se privode kraju i vrlo brzo Dom kulture će postati funkcionalan prostor.

(radioilijas.ba)