Naslovnica ILIJAŠ Radno-konsultativni sastanak načelnika općina Ilijaš, Breza i Vogošća

Radno-konsultativni sastanak načelnika općina Ilijaš, Breza i Vogošća

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U sali Općinskog vijeća Ilijaš, jučer je održan radno-konsultivni sastanak načelnika općina Ilijaš, Breza i Vogošća.

Tema sastanka je bila definisanje optimalnog rješenja od predloženih pet varijantnih za izradu glavnog kolektora i prečistača otpadnih voda za područje općina Ilijaš, Vogošća i Breza.

Sastanak opcina

Sastanku su prisustvovali načelnici ovih Općina, pomoćnica Ministra za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo Zijada Krvavac, predstavnik Ministarstva privrede Kantona Sarajevo Nedžad Mekić i predstavnik KJKP “Vodovod i kanalizacija” Nermin Drnda.

Na sastanku se razgovaralo o ekonomskoj i tehničkoj opravdanosti i izvodljivosti predloženih trasa kolektora i prečistača otpadnih voda, te koje bi od pet predloženih rješenja bilo optimalno za ove tri općine.

Projektant je Slovenačka firma koja je dala pet varijantnih prijedloga mogućih rješenja. Angažovan je i revident putem ovlaštene firme, koja je nakon pregleda predloženih rješenja iznijela svoj stav i mišljenje o projektu. Reviziju dokumentacije za ovaj projekat radi uvaženi prof. dr. Munir Jahić.

Finalni sastanak na kojem bi se trebalo usaglasiti finalno rješenje održat će se do 15. juna 2015.godine, javljaju iz Općine Ilijaš.