Naslovnica FOTO Proučena hafiska dova desetogodišnjem Tabaković Abdurahmanu (FOTO)

Proučena hafiska dova desetogodišnjem Tabaković Abdurahmanu (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U nedjelju, 13. septembra 2015. godine poslije podne-namaza u džamiji u Novom Ilijašu upriličena je hafiska dova za desetogodišnjeg Abdurahmana Tabakovića iz Ilijaša.

(FOTO GALERIJA) 

Ovoj svečanosti prisustvovali su predstavnici Rijaseta IZ-e u BiH, muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković, predstavnici Medžlisa IZ Sarajevo, efendija Šerif Ćatić te ostali imami, muhaffiz Omer ef. Zulić, mnogobrojne zvanice, predstavnici društvenog i političkog života Ilijaša i regije, te rodbina i prijatelji mladog hafiza.

Uvodno obraćanje i riječi dobrodošlice iskazao je Šerif ef. Ćatić, imam džemata Novi Ilijaš, koji je na početku izrazio toplu dobrodošlicu prisutnim vjernicima, te ukazao kolika mu je čast što je jedan cvijet mekteba u Ilijašu stekao najčasniju titulu hafiz Kur’ana.

Muftija sarajevski Enes Ljevaković u svom je obraćanju govorio o simbolici toga što je Ilijaš novi džemat, ima novu džamiju, te o tome što je grad dobio mladog hafiza kao svojevrstan simbol promjena, osvrnuo se i na blagodati Kur’ana, privilegije ali i odgovornosti koje hifz sa sobom donosi.

DSC_4656

Na kraju programa, uručena je dipoloma mladom Abdurahmanu čijim primanjem je i zvanično proglašen hafizom Časnog Kur’ana.

– “Namjeravam svaki dan ponavljati po dva džuza kako bih sačuvao Kur’an“, kaže mladi ilijaški hafiz a sretan je i jer je u međuvremenu došla vijest da je njegov otac ozdravio.

DSC_4678

Šerif ef. Ćatić posebno je emotivno doživio ovaj trenutak, jer se sjeća kada se Abdurahman upisao u mekteb i kada je počeo učiti kur’anske sure napamet.

Hafiskoj dovi je prisustvovao i načelnik općine Ilijaš gosp. Akif Fazlić koji je desetogodišnjem Abdurahmanu uručio poklon od strane Općine Ilijaš. Također, mladi hafiz dobio je poklon i od strane firme “Imtec”.

Sve fotografije pogledajte na našoj facebook stranici.