Naslovnica +OSTALO Prognoza za vikend: Padat će snijeg!

Prognoza za vikend: Padat će snijeg!

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U vremenskoj prognozi za vikend piše da će u subotu na planinama padati snijeg. Neće to biti obilne padavine, ali će atmosfera biti prava zimska.

subotu prolazno naoblačenje sa sjeverozapada će preći preko Bosne i Hercegovine. U jutarnjim satima u Bosni u nizinama lokalno može pasti malo kiše, a na planinama slab kratkotrajan snijeg.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla magla ili sumaglica prijepodne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 5 i 10°C, na jugu zemlje i u Krajini od 10 do 14°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.