Naslovnica BIH Preminula 21-godišnja Katarina Trivić, prvakinja BiH u tenisu

Preminula 21-godišnja Katarina Trivić, prvakinja BiH u tenisu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U 21. godini života preminula je Katarina Trivić, nekadašnja juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. 

Povodom smrti Banjalučanke oglasio se i Teniski savez Bosne i Hercegovine.

“U petak 24. maja stigla je tužna vijest, da nas je napustila mlada Banjalučanka Katarina Trivić. Katarina Trivić je višegodišnja juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. Kaća je nekoliko godina zaredom bila najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope”, saopćili su iz Teniskog saveza BiH.

Navode da je Katarina u 18 godini života saznala da boluje od leukemije.

“Herojskom borbom protiv opake bolešću, Kaća se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe Kaća je bodrila i druge ljude koji su se također borili na isti ili na sličan način sa bolešću. Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života. Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Katarinu Trivić, bilo iz sportske ili neke druge sfere života”, oprostili su se iz Teniskog saveza BiH.