Naslovnica ILIJAŠ Poziv na obuku za vršnjačke edukatore/ice

Poziv na obuku za vršnjačke edukatore/ice

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Institut za razvoj mladih KULT objavljuje poziv za učešće na treningu vršnjačke edukacije od 4. do 8. augusta 2014. godine. Treninzi će se održavati u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA.

Svrha treninga je edukacija mladih, razvijanje njihovih prezentacijskih vještina, timskog rada i stvaranje novih poznanstava. Teme koje će se obrađivati u toku obuke odnose se na reproduktivno i sekusualno zdravlje, zdrave životne stilove, volontiranje i prevenciju nasilja. Facilitatori/ce treninga su mladi, treneri/ce vršnjačke edukacije sa dugogodišnjim iskustvom u prijenosu znanja i radu s mladima.

Ukoliko ste zainteresirani, imate između 15 i 19 godina, prijavite se i uključite se u ovaj iznimno zanimljiv program obuke. Potrebno je da pošaljete svoju prijavu s osnovnim podacima putem e-maila na adresu: sunita.koristovic@kultbih.org. Rok za prijavu je 21.jula 2014.

Organizator obuke će osigurati hranu i osvježenje.

Svi polaznici/e koji uspješno završe obuku dobit će certifikat vršnjačkog edukatora/ice, te će moći nastaviti saradnju s Institutom za razvoj mladih KULT.

Sve prijave će razmotriti treneri/ce vršnjačke edukacije te obavijestiti kandidate/kinje o detaljima učešća, najkasnije do 24. jula 2014.