Naslovnica ILIJAŠ Počela likovna radionica „Crtam, slikam sa KSC i RAI“

Počela likovna radionica „Crtam, slikam sa KSC i RAI“

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Likovna radionica pod nazivom „Crtam ,slikam sa KSC i RAI“ počela je danas u prostorijama KSC-a. Djeca će imati priliku da se okušaju u likovnoj umjetnosti .Radionicu vodi akademska slikarica i profesorica liovne umjetnosti Safija Beširević. Dobrodošlicu djeci poželio je direktor KSC i Radio Ilijaša Benis Fazlić .

– Ovaj projekat realizujemo u saradnji sa profesoricom Safijom, nadam se da će prerasti u veliki projekat i da će djeca naučiti osnovne vještine likovne umjetnosti .Planirano je da radionica traje dva mjeseca, a ako bude potrebe i dalje. Najbolji radovi djece bit će predstavljeni na izložbi povodom obilježavanja Dana općine Ilijaš – kazao je Fazlić .

Likovna radionica je namijenjena djeci i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Djeca će imati priliku dodatno razvijati smisao za lijepo, maštu, kreativnost, usvajanje novih vještina i znanja.

Zainteresovana djeca mogu se prijaviti i u toku trajanja Radionice.
Cijena pohađanja je 20 KM za jedan mjesec, u cijenu nije uračunat pribor, osim na početku gdje će biti osigurane tempere, kistovi i papir.