Naslovnica BIH Po pet godina zatvora za razbojnike iz Visokog: Uz upotrebu sile i...

Po pet godina zatvora za razbojnike iz Visokog: Uz upotrebu sile i oružja opljačkali dvije osobe u Gornjoj Vratnici

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Kantonalni sud u Zenici je početkom prošlog mjeseca donio presudu kojom osuđuje trojicu muškaraca na po pet godina zatvora zbog razbojništva na području Visokog.

Prema službenoj optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, L. Denin, S. Faruk i A. Adija su u noćnim satima 3. listopada 2022. godine, naoružani pištoljima prišli parkiranom vozilu u Gornjoj Vratnici u kojem su se nalazila dvojica muškaraca te ih pod prijetnjom oružjem prisilili da im predaju novac i vrijedne stvari.

Uz upotrebu sile i oružja oduzeli su novce i mobilne telefone ukupne vrijednosti preko 1000 KM. Presudom suda trojica okrivljenika, od kojih dvojica imaju bogatu kriminalnu prošlost, proglašeni su krivima za razbojništvo.

Kako smo već naveli, prema službenoj optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona protiv L. Denina, S. Faruka i A. Adija stoji da su 3. listopada 2022. godine u noćnim satima počinili razbojništvo u naselju Gornja Vratnica kod Visokog.

Detaljnije, okrivljenici su zaustavili parkirani automobil marke “VW Golf” ispred kojeg su se nalazila dvojica muškaraca, B.A. i S.A. Nakon što su vozilom blokirali prolaz, trojica naoružanih razbojnika izašla su iz vozila i prišla oštećenima. Držeći pištolje u rukama, zaprijetili su žrtvama i od njih oduzeli novac i vrijedne stvari.

B.A. je pod prijetnjom predao 26 KM gotovine, dok je jedan od razbojnika iz njegovog novčanika uzeo još 250 eura. Također su otuđili sat, parfem i kabl za mobitel. S druge strane, od S.A. oduzeli su mobilni telefon vrijedan 350 KM.

Nakon pljačke, razbojnici su pobjegli s mjesta događaja. Međutim, detaljnom istragom policije i Tužilaštva, uhvaćeni su počinitelji i podignuta je optužnica.

Kantonalni sud u Zenici sada je donio presudu kojom osuđuje L. Denina, S. Faruka i A. Adija na po pet godina zatvora zbog razbojništva. Ova kazna izrečena je zbog težine djela i činjenice da dvojica okrivljenika imaju dugu kriminalnu prošlost.

Presuda nije pravomoćna.

N.K. // Visoko.co.ba