Naslovnica ILIJAŠ Svečano otvorena sportska ploha u Starom Ilijašu

Svečano otvorena sportska ploha u Starom Ilijašu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U Starom Ilijašu danas je svečano otvorena novoizgrađena sportska ploha. Otvaranju su prisustvovali Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predstavnici mjesnih zajednica sa područja općine Ilijaš, učenici Osnovne škole “Stari Ilijaš“, te gosti i građani MZ Stari Ilijaš.

Prisutim se obratio ministar kulture i sporta KS Ivica Šarić, koji se zahvalio Općini Ilijaš na odličnoj saradnji te je ujedno naglasio važnost izgradnje ovakih sportskih kapaciteta.

Finansiranjem projekta izgradnje sportske plohe, Općina Ilijaš i Ministarstvo kulture i sporta KS pokazuju svojuploha1 opredjeljenost da mladima, djeci i sportskim klubovima stvore što bolje uvjete za bavljenje sportom. Priisutim se obratio načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, koji je izrazio posebno zadovoljstvo povodom završetka radova na izgradnji sportske plohe: “Već ranijih godina Regulacionim planom Općine Ilijaš definisana je izgradnja sportske plohe u Starom Ilijašu. Općina Ilijaš uspješno je riješila imovinske odnose, pripremila projektnu dokumentaciju i evo u 2014.godini uspjeli smo zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo i Ministarstvom kulture i sporta zajednički obezbjediti sredstva za izgradnju ovog sportskog kompleksa. Budući da se radi o veoma gusto naseljenom mjestu jako je bitno da imamo što više ovakvih objekata i sadržaja, koji će omogućiti djeci da na jedan aktivan način provode svoje slobodno vrijeme i djetinjstvo.“

Presjecanjem vrpce, ministar Šarić i načelnik Fazlić zvanično su otvorili sportsku plohu čime su oduševili prisutne učenike i stanovnike MZ Stari Ilijaš. Ukupna vrijedosti projekta izgradnje sportske plohe u Starom Ilijašu iznosila je 35.742,00 KM, a navedena sredstva su obezbjeđena od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo u iznosu od 20.00KM i Općine Ilijaš u iznosu od 15.742KM. Izvođač radova bila je firma Fazum gradnja d.o.o Ilijaš a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma Arting BH d.o.o Sarajevo.

(radioilijas.ba)