Naslovnica BIH Otvorena ribolovna sezona

Otvorena ribolovna sezona

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na jezeru Starača u Podlugovima u subotu je zvanično obilježeno otvaranje ribolovne sezone. Tim povodom jezero poribljeno sa 50 kilograma kalifornijske pastrmke za izlova.

“Na jezeru je boravilo tridesetak ribolovaca, a vrijeme nam je bilo naklonjeno utoliko što nije bilo padavina. U ugodnom druženju smo ih upoznali sa našim narednim planovima, a ujedno je krenula i prodaja ribolovnih dozvola. Također, još jedan član je izrazio spremnost pomoći u volonterskoj ribočuvarskoj službi i on će biti zadužen za tok rijeke Stavnje koji je u našem ribolovnom području, tok rijeke Bosne i donji dio toka rijeke Misoče”, izjavio je predsjednik Udruženja “Bistro!” Adnan Osmanagić.

“Ujedno obavještenje svim ribolovcima da će ove godine kontrole biti mnogo rigoroznije, a i sankcije, jer se do sada sve završavalo upozorenjima. Od ove godine će se u potpunosti postupati u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu gdje su za ribolov bez dozvole predviđene sankcije do 1.000 KM, a po novom Zakonu koji čeka usvajanje u Federalnom parlamentu i veće”, poručuju iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.