Naslovnica ILIJAŠ OŠ “Stari Ilijaš” dobila upotrebnu dozvolu

OŠ “Stari Ilijaš” dobila upotrebnu dozvolu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jučer je u Kabinetu Općinskog načelnika, uručena upotrebna dozvola direktoru JU OŠ “Stari Ilijaš” Mahiru Deviću. Kako se navodi u Rješenju Službe za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš, škola i školsko dvorište su tehnički ispravni i mogu se koristiti u skladu sa namjenom.
Općinski načelnik Akif Fazlić je čestitao direktoru i istakao da je ovo svečani trenutak, kada konačno zaokružujemo jednu cjelinu.
-Ovaj projekat se realizuje duže vrijeme, i imao je perioda zastoja koji su konačno prevaziđeni. Ovo je daleko najvrijednija investicija na području općine Ilijaš, kazao je načelnik.

10577148_688307657923233_4428672479445592675_nObjekat je od iznimne važnosti za učenike i roditelje ovog područja, prvenstveno zbog udaljenosti, a onda i zbog mnogo boljih uvjeta koje će novi objekat pružiti.
U sklopu objekta, učenici će, između ostalog, imati pristup velikoj sportskoj sali, kuhinji, biblioteci, kao i stomatološkoj ambulanti.

U ovaj objekat je uloženo više od pet miliona maraka, a najveći investitor je Kanton Sarajevo. Načelnik je iskoristio priliku i zahvalio se i Vladi Kantona Sarajevo.

Svečano otvorenje ove škole planirano je u ponedjeljak 01. septembra 2014. godine u 14:00 sati.

(radioilijas.ba)