Naslovnica FOTO Organizovan iftar za omladinu džemata Stari Ilijaš

Organizovan iftar za omladinu džemata Stari Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U subotu, 4. jula 2015. godine, sedamnaestog dana mubarek mjeseca Ramazana, upriličen je omladinski iftar u džamiji u Starom Ilijašu.

Iftaru je prisustvovalo oko osamdeset mladića i djevojaka iz nekoliko džemata sa područja naše općine, uključujući Mrakovo, Podlugove, Novi Ilijaš i Bioču, a sinoćnju noć su svojim prisustvom uveličali i gosti iz sarajevskog džemata Zabrđe.

Sinoćnji iftar je, kao i prethodnih godina, organizovan uz posebno zalaganje imama Ahmeda ef. Purdića i vrijedne omladine džemata Stari Ilijaš, dok su finansijska sredstva obezbjeđena od strane gosp. Abdulmedžida El-Gajsa, atašea za vjerska pitanja pri ambasadi Saudijske Arabije.

Prije samog iftara, održan je i prigodan program u okviru kojeg je predavanje održao Sejid ef. Strika, imam u džematu Mrakovo. Sejid efendija je uputio dosta korisnih savjeta prisutnoj omladini, naglasivši kakvo bi trebalo biti njihovo ponašanje i njihov odnos prema džamiji.

Iftar2

Potom je uslijedio akšamski ezan kojim je oglašen iftar, a prisutna omladina je, nakon klanjanog akšam namaza, iftarila u prelijepom ambijentu zajedništva.

Fotografije sa iftara pogledajte ovdje.