Naslovnica ILIJAŠ Općini Ilijaš dodijeljeno 50.000,00 KM za projekat “Utopljavanje zgrade Općine”

Općini Ilijaš dodijeljeno 50.000,00 KM za projekat “Utopljavanje zgrade Općine”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo g. Zlatko Petrović i Općinski načelnik g. Akif Fazlić jučer su u zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisali Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za projekat “Utopljavanje zgrade Općine Ilijaš”.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 94.023,37 KM, kojim je Općina Ilijaš aplicirala na Javni poziv Ministarstva za dodjelu finansijskih sredstava za sufinansiranje projekata iz namjenskih sredstava Federalnog fonda za zaštitu okoliša.

Općini Ilijaš po ovom Javnom pozivu dodijeljena su bespovratna novčana sredstva u iznosu od 50.000,00 KM, koja će biti utrošena isključivo za zamjenu dotrajale stolarije, u svrhu realizacije Projekta “Utopljavanje zgrade Općine Ilijaš”. Preostala sredstva od cca 44.000,00 KM obezbijedit će Općina Ilijaš.

Sredstva će biti isplaćena u skladu sa dinamikom realizovanih aktivnosti i prihvatanju dostavljenih situacija i izvještaja. Završno plaćanje će biti izvršeno po prihvatanju Završnog izvještaja i konačne situacije.

Realizacijom ovog Projekta poboljšat će se energetska efikasnost objekta, poboljšati vanjski izgled objekta, smanjiti ekološka zagađenost.

Potpisivanje Ugovora je samo prva faza u realizaciji ovog značajnog Projekta, sada slijedi realizacija, odabir Izvođača radova, izvođenje radova i nadzor nad izvođenjem kao i izvještavanje o izvedenim radovima.

Ministarstvo je po ovom Javnom pozivu obezbijedilo novčana sredstva za 28 projekata u okupnom iznosu od 1.193,495,29 KM.