Naslovnica Nema kategorije OO SDA Ilijaš: Saopćenje za javnost

OO SDA Ilijaš: Saopćenje za javnost

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U prepunoj sali Kulturno-sportskog centra Ilijaš, pred oko 2.000 ljudi, sinoć je održan centralni predizborni skup SDA za Općinu Ilijaš.

Ilijaš-SDA-6-1024x682Pored članova, simpatizera, čelnika ove stranke, skupu su prisustvovali i kandidati za sve nivoe vlasti sa područja Kantona Sarajevo. Skupu su se obratili Bakir Izetbegović predsjedavajući Predsjedništva BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Asim Sarajlić nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, Denis Zvizdić predsjednik KO SDA Sarajevo i nosilac liste za Parlament FBiH, Sabahudin Delalić nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, te u svojstvu domaćina skupa Akif Fazlić načelnik Općine Ilijaš.

Bakir Izetbegović je uporedio ovaj skup sa ostalim skupovima SDA u zemlji, rekavši kako se svugdje osjeti pobjednička atmosfera kao u Ilijašu.

-Narod je imao priliku da ocijeni i uporedi. Puno su obećali narodu, ništa nisu uradili. Imamo samo nazadovanje. Olahko su prodavali ono što smo decenijama sticali. Sve što treba uraditi je da se mjeri na osnovu djela i argumenata, a ne na osnovu riječi. Nema ništa od referenduma, ali je važno da Dodik i slični na vrijeme odustanu, a ovakvi skupovi su zalog da će odustati na vrijeme. Strukturu u vlasti trebaju popuniti ljudi koji vole ovu domovinu i koji su spremni da je brane. Ako ko može povesti ovu zemlju, to može SDA, kazao je Izetbegović.

Podsjetivši na urađene projekte u Kantonu Sarajevo, Denis Zvizdić je govorio o nestabilnosti i nazadovanju u proteklih osam godina kada SDA nije bila na vlasti.

– Nećemo dozvoliti da se trguje bošnjačkim narodom, odlučivaće najbolji sinovi ove države.Treba odlučivati onaj ko je učio od najboljeg, ko nikad nije odustao od BiH, koji je uvijek bio uz BiH i pravdu, čiji je prioritet BiH u evropskim integracijama. Zato vaš izbor mora biti SDA i Bakir Izetbegović, najozbiljniji kandidat od onih koji su se kandidovali za bošnjačkog člana Predsjedništva, rekao je Zvizdić koji je svojim emotivnim govorom izazvao ovacije u dvorani.

10678701_10202676820669184_7741767971070456370_nSkupu se obratio i Asim Sarajlić nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BIH.

– Došlo je vrijeme da se naša zemlja ekonomski uzdiže i ispravlja, što Bakir Izetbegović pokazuje dovodeći investicije. Ostali kažu da je ovo zemlja beznađa, a ovdje su stekli i kule i vile. Zbog toga, zbog svega što smo prošli u 24 godine, izađimo na izbore i glasajmo za SDA.Formirajmo vlade i zaustavimo lopove – one koji prodaju Dodiku sve u ovoj zemlji, kazao je Sarajlić.

Sabahudin Delalić nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo se u svom obraćanju zahvalio Ilijašanima što prisustvuju skupu u tolikom broju i podsjetio kako su takvi prizori snaga.

– Nikada niste izdali SDA, a nećete ni sada. Ovo je najčestitiji tim koji postoji, i vrijedi ga podržati. A treba nam snaga i u Kantonu i u 1959889_798023996916290_2455404022276825202_nFederaciji i u državnom Parlamentu. Imamo našeg Bakira Izetbegovića i 40 načelnika. Posljednja pobjeda u Srebreniku je išaret naše pobjede, a ja vam obećavam pobjedu, rekao je Delalić.

Načelnik Akif Fazlić zahvalio se svim prisutnim i poručio kako je od iznimne važnosti za budućnost ove zemlje da se podrže kadrovi SDA, predvođeni Bakirom Izetbegovićem kandidatom za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.