Naslovnica ILIJAŠ Održano Sedmo tradicionalno lovačko sijelo u hotelu “Citar”

Održano Sedmo tradicionalno lovačko sijelo u hotelu “Citar”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U organizaciji Lovačkog društva „Zec“ Ilijaš u subotu je u hotelu „Citar“ Ilijaš održano tradicionalno Sedmo lovačko sijelo uz druženje, muziku uživo, hranu i piće i nezaobilazne lovačke priče starih i mladih članova, kao i gosta. Na ovaj su način ilijaški zaljubljenici lova završili još jednu uspješnu sezonu.

– Uvijek donesemo odluku da prodamo 200 ulaznica zbog samog kapaciteta ovog objekta. Želimo ostaviti prostora i za igranje. Sijelo obično traje do dva sata po ponoći. I ove godine imamo tombolu, imamo puno sponzora i vrijedne su nagrade. Zahvaljujem se i Općini Ilijaš koja je sponzor glavne nagrade. Imamo puno interesovanja i mogli smo prodati i puno više ulaznica jer dolaze i gosti iz drugih gradova, društava sa kojima imamo odličnu saradnju. Za najstarije i počasne članove uvijek brinemo, oni su oslobođeni plaćanja ulaznice. Da napomenem, mi na Nabožiću organizujemo društveni lov, gdje se okupi i 500 lovaca, ali to je na otvorenom i sasvim neka druga priča, kazao je za Radio Ilijaš predsjednik Organizacionog odbora Akif Bešlija.

Predsjednik ULD „Zec“ Nusret Bešlija zadovoljan je što se ova tradicija nastavila usprkos teškoj ekonomskoj situaciji, a to je prije svega zahvaljujući sponzorima,potpori uprave hotela Citar, kao i medijskoj podršci Radio Ilijaša, ali i suprugama i djevojkama lovaca koje ih uvijek podržavaju u njihovom radu.

Autor: Nermina Durić-Kahvedžić