Naslovnica ILIJAŠ Održano općinsko takmičenje iz fizike

Održano općinsko takmičenje iz fizike

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U prostorijama JU Osnovne škole “Stari Ilijaš”, u subotu 21.03.2015. godine, održano je općinsko takmičenje iz fizike učenika osmih i devetih razreda iz pet osnovih škola sa područja općine Ilijaš.

Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koje vode na kantonalno takmičenje, i mogućnost nastavka takmičenja iz fizike na višim nivoima.
U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojio je Ervin Alibašić učenik JU OŠ “Stari Ilijaš”,  drugo mjesto Ishak Dervišević učenik JU OŠ “Srednje”, treće mjesto Nafija Ibrišimović učenica OŠ “Đulistan”.

U kategoriji devetih razreda prvo mjesto zauzela je Emina Begić učenica JU OŠ “Hašim Spahić”, drugo mjesto Amina Adilović učenica JU OŠ “Stari Ilijaš”, a treće mjesto Faris Salčinović učenik OŠ “Đulistan” Lješevo.

Općina Ilijaš je obezbijedila sendviče i sokove za učesnike takmičenja, a za osvojena prva tri mjesta i novčane nagrade.
Osim takmičenja za učenike, ovakva okupljanja su svakako prava prilika za druženje među učenicima i nastavnicima iz svih škola.

Tako su osim zvaničnog natjecateljskog karaktera sklopljena mnoga prijateljstva među učenicima, ali i razmjenjena brojna iskustva među nastavnicima.

Treba istaknuti da je organizacija ovog takmičenja od strane uprave i osoblja JU OŠ „Stari Ilijaš” protekla u dobroj atmosferi.
Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na ostvarenim uspjesima, te želimo puno sreće na kantonalnom takmičenju, koje će se održati 18.04.2015. godine.

Autor: Adha Masnopita