Naslovnica FOTO Održana redovna Izvještajno – izborna Skupština BZK “Preporod” OD Ilijaš

Održana redovna Izvještajno – izborna Skupština BZK “Preporod” OD Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Danas je u sali Općine Ilijaš održana redovna Izvještajno – izborna Skupština BZK “Preporod” Općinsko društvo Ilijaš.

Pored izbora radnih tijela Skupštine kojom je predsjedavao predsjednik Skupštine gosp. Tarik Omerhodžić na Dnevnom redu je bio izvještaj o radu Društva za 2014. godinu i izvještaj o finansijskom utrošku sredstava za 2014. godinu.

 

Bošnjačka zajenica kulture „Preporod“ Općinsko društvo Ilijaš je realizovalo sve aktivnosti predviđene programom rada za 2014. godinu.

Ova sjednica je bila i izborna te je jednoglasnim glasanjem delegata na Skupštini jednoglasno usvojeno da za period 2015 – 2019. godina ponovo bude stari-novi predsjednik Adem Alić a u Izvršni odbor Društva izabrani su Adis Duraković, Safija Beširević, Almir Pušina, Mahir ef. Čutura, Mirela Kozić i Jasmina Lukodža.

Delegati su jednoglasno usvojili prijedlog za predsjednika Skupštine Tarika Omerhodžića.

Na Skupštini je iznesen prijedlog programa rada Društva za 2015. godinu te finansijski plan za 2015. godinu a zasniva se na unapređenju rada sekcija, Ansambla „Preporod“ KUD „ Preporod“ literarne i likovne sekcije te projektima iz oblasti izdavačke djelatnosti i stvaranje partnerskog odnosa sa organima lokalne zajednice gdje Društvo pruža kadrovski potencijal i organizaciona iskustva u provođenju kulturnih aktivnosti različitog karaktera.

Izbornoj Skupštini je prisustvovala Adela Salihović ispred Službe za društvene djelatnosti općine Ilijaš.

Autor: Safija Safa Mešetović /ilijas.info