Naslovnica ILIJAŠ Održana Izvještajna Skupština Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš

Održana Izvještajna Skupština Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Održana je Izvještajna Skupština Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš, a osim delegata iz Ilijaša prisutni su bili i gosti iz Sarajeva.

Pošto je izabrano radno predsjedništvo u sastavu Snežana Popić, Abdulah Duraković i Husein Korjenić, prešlo se na dnevni red. Moramo napomenuti da su sjednici prisutvovali Salih Avdukić i Omer Mujalo, najstariji članovi Skupštine i veterani rata, koji su svakako dali veoma dobre prijedloge za daljni rad.

Dosadašnji član Upravnog odbora Medina Hadžović je razriješena dužnosti iz opravdanih razloga, a novi član je Almir Omić. Predsjednik UABNOR-a Ilijaš Husein Korjenić je ukratko prezentirao Izvještaj o radu za 2014. godinu, podsjetivši na sve bitne datume naše historije koje su obilježili predstavnici ovog udruženja.

Izvještaj Nadzornog odbora dobio je sve pohvale. Dosadašnja predsjednica NO Snežana Popić razriješena je dužnosti zbog sukoba interesa (jer je istovremeno i predsjednica Skupštine), a novoizabrana predsjednica je Sanja Zagorac-Jozić.

Na Skupštini je donesen jedinstven zaključak da treba što više afirmisati i uključivati omladinu u ovo udruženje, te svakako poboljšati komunikaciju sa drugim udruženjima koja egzistiraju na području ilijaške općine.

Razmatran je i finansijski plan za 2015. godinu, koji će biti u okvirima dosadašnjeg. Donesena je i odluka o plaćanju članarine u iznosu od jedne KM za studente, nezaposlene i penzionere sa najnižom penzijom, i 12 KM za ostale, sve to na godišnjem nivou. Doneseni su mnogobrojni zaključci koji će biti razmatrani na narednoj sjednici.