Naslovnica ILIJAŠ Održan predizborni skup Unije socijaldemokrata Ilijaš

Održan predizborni skup Unije socijaldemokrata Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Unija socijaldemokrata  je u Kino sali predstavila kandidate i nosioce lista Unije socijaldemokrata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH i kandidate Unije socijaldemokrata sa područja Kantona Sarajevo.Kandidati Unije javnosti su prezentirali svoje opće i pojedinačne ciljeve sa kojima će izaći pred građane BiH na Opće izbore 2014. godine.

Predsjednik OO Unije socijademokrata Ilijaš i kandidat za Skupštinu KS Enes Dizdarević, se zahvalio svim građanima ali i rukovodstvu Unije koji su uveličali skup.
Dževad Topić-Topa član predsjedništva Unije socijaldemokrata je imao zanimljivo izlaganje.
-U stranku sam ušao prije svega da bi promijenio odnos prema boračkoj populaciji ,koji se nalaze u nezavidnoj poziciji-kazao je Topa.U svom govoru punu pažnju je posvetio ujedinjavanju boračkih udruženja .
Aktuelni gradonačelnik Sarajeva,potpredsjednik Unije socijaldemokrata i nosilac liste za Skupštinu KS Ivo Komšić je u kratkim crtama prisutnim predočio program stranke.
-Bolna tačka u KS su javna preduzeća koja proizvode gubitke ,zatim vodosnadbijevanje je je jako loše ,sigurnost je na niskom nivou i to treba mijenjati-kazao je Komšić.Podsjetio je na ozbiljnost situacije u našoj zemlji.
Prisutnim se obratio kandidat Unije socijaldemokrata za Federalni parlament Emir Turkušić koji je napomenuo kako su glasači veoma bitni i da oni ustvari odlučuju o svojoj sudbini.
-Politika je najvažnija djelatnost u društvu ,ona kanališe sva događanja ,gdje će ta moć završiti zavisi od birača .Ozbiljnu vlast mogu dovesti samo ozbiljni građani, a to znači iskoristiti svoje pravo da biraš –rekao je u svom izlaganju Turkušić.
Najupečatljiviji govor imao ,nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH gospodin Emir Zlatar, koji je istakao kako Opći izbori predstavljaju izazov za Uniju socijaldemokrata BiH. Istinska ideja i temeljni principi socijalne demokratije, patriotizam, moral, etika, socijalna pravda moraju se vratiti na političku scenu. Plejada državnika kao što su Lazović, Komšić, Kljuić kao i članovi akademske zajednice, veliki broj mladih su najveća snaga sa kojom Unija raspolaže. Naveo je da se ne smije ući u apatiju i beznađe, da se ne smije mrziti svoja država. Država je domovina i ona je jedna, za loše stanje kriva je vlast i nju treba mijenjati. Ne možemo i ne trebamo mijenjati državu“ – istakao je između ostalog Zlatar.
U svom obraćanju Predsjednik Unije socijaldemokrata gospodin Miro Lazović istakao je da je Unija socijaldemokrata uvjerena kako socijaldemokratija pripada svakom bosancu i hercegovcu, da ideja Unije nosi u sebi integralističku snagu. Prema njegovim riječima jedino prava i istinska socijaldemokratija, sa prvenstveno socijalnom pravdom, društvom jednakih šansi za sve, gdje će znanje i sposobnost voditi ovu zemlju, može spasiti Bosnu i Hercegovinu .Na kraju svog govora gospodin Lazović pozvao je građane da izađu na izbore.

(radioilijas.ba)