Naslovnica BIH Održan osmi Innovation day AS Holdinga, nagrađeni najbolji inovatori

Održan osmi Innovation day AS Holdinga, nagrađeni najbolji inovatori

Osmi Innovation day AS Holdinga
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Prošlog vikenda na Igmanu , u hotelu Monti, održan je 8. po redu Innovation day AS Holdinga.
Jedna od najvećih prehrambenih grupaciju u BiH već osmu godinu tradicionalno održava Innovation day koji je prva uvela u svoje poslovanje i koji je postao dio korporativne kulture i najvažnijih vrijednosti grupacije.

Najveće kompanije članice AS grupacije su Klas, AS Jelah, Vispak, Solana , Napredak, Fortitudo koje zajedno sa drugim kompanijama čine jednu od najuspješnih grupacija u BiH a njihovi brandovi Zlatna Dzezva, Oaza, Zlatni puder, Maza, Kent, Vispak i drugi nalaze se na policama preko 30 zemalja.

Na ovom događaju nagrađuju se uposlenici koji su u toku godine davali najbolje prijedloge za inovacije i uštede u svim kompanijama grupacije.

Specijalni gost , Abas Arslanagić, proslavljeni rukometni igrač i trener, najtrofejniji sportista Bosne i Hercegovine, sa oko 120 uposlenika AS grupacije podijelio je svoja iskustva koja je stekao na putu do uspjeha.

Na putovanje u “svijet naših vrijednosti” kroz interaktivnu radionicu vodio ih je multidisciplinarni HR i IT tim.

Nagrađeni inovatori koji su primili priznanja i novčane nagrade su: Amir Ibrahimagić iz Solane Tuzla dobio je prvu nagradu u kategoriji inovacija a u kategoriji ušteda prvu nagradu je dobio Mehemed Agić iz AS Holdinga. Ostali dobitnici nagrada su : Kata Dusper, Muris Saltagić, Irhad Hadžimehmedagić, Muhamed Muzaferija, Amir Džakmić, Hasan Čimić, Belma Karahasanović, Amna Saračević, Adisa Mervan. Nagradu za najviše poslanih prijedloga za inovacije i uštede u ovom ciklusu dobila je kompanija Klas.

“Drago mi je da je innovation day postao tradicionalni događaj koji je postao i dio naše korporativne kulture . Ove godine smo imali 98 prijava inovacija i ušteda preko naše specijalno razvijene web platforme za unapređenje inovacija čime je pokazano veliko interesovanje uposlenika za unapređenje procesa i razvoj novih proizvoda”, izjavio je Rusmir Hrvić , predsjednik Uprave AS Holdinga.

Pored dodjele nagrada i dobre zabave učesnici su kroz team building aktivnosti i planinarenje uživali u prirodnim ljepotama Igmana.

(klix.ba)