Naslovnica ILIJAŠ Odred izviđača “Mladost” uspješno organizovao zimovanje na Igrištima

Odred izviđača “Mladost” uspješno organizovao zimovanje na Igrištima

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Najmlađi izviđači naše općine danas su se vratili sa petodevnog logoravanja, koje se tradicionalno održava u organizaciji Odreda izviđača “Mladost“ Ilijaš na Igrištima. Ove godine zimovanje je trajalo u periodu od 19.-23. januara i učešće je uzelo oko 40 mališana, učenika osnovih škola sa područja općine Ilijaš.

„Naša misija, odnosno naše petodnevno logorovanje je uspješno završeno. Naši mladi izviđači su položili zavjet uz prisustvo Federalnog sekretara Saveza izviđača, koji nam je i pomogao u organizaciji ovog zimovanja ali i same nastave. Naša tri vodnika su činovana, te su dobili zvijezde za svoj napredak i možemo se pohvaliti da su to prve zvijezde izviđača „Mladosti“ iz Ilijaša. Zaista se nadam da ćemo kroz budući rad školovati još više kadrova, i na taj način ojačati naš odred te imati stručne izviđače koji će svoje znanje prenijeti na mlađe generacije.U ime odreda sa sigurnošću mogu reći da nam je svima bilo veoma lijepo na Igrištima i zaista se zahvaljujem svima koji su nam pomogli u organizaciji i sudjelovanju na zimovanju“, kazao je Nermin Bešlija-načelnik odreda izviđača „Mladost“ iz Ilijaša.

Sreću i zadovoljstvo pokazali su i mladi izviđači, koji su svoj povratak obilježili pjesmom nakon čega su se postrojili te uputili svim prisutim izviđači pozdrav.

(radioilijas.ba)